Josefine Alpen – Friend

Under förra årets mässa lanserade vi fåtöljen Friend, designad av Josefine Alpen. Friend blev genast en populär produkt och självklart kommer denna fåtölj finnas på plats i vår monter även under årets möbelmässa.

 

Josefine tog sin examen i möbeldesign på Carl Malmsten – furniture studies, Linköpings universitet 2012 och är verksam i Stockholm. Hon har alltid haft en fascination för det textila och hittar oftast sin inspiration i gamla hantverks- och tillverkningstekniker. Hennes värderingar om en ärlighet mot materialet, att inte låtsas att det är något det inte är eller kan göra något det inte kan, reflekteras i hennes arbete. Hon strävar i sin formgivning också efter en enkelhet med en nypa lekfullhet.

Friend

Friend kombinerar en minimalistisk designmedveten enkelhet med ett mjukt, inbjudande formspråk. Med god komfort och optimerad storlek som främsta kännetecken skapas oändliga möjligheter för denna nätta, svensktillverkade fåtölj. Ensam eller i sällskap med andra – Friend finns där för dig.