om inoff.

tillsammans skapar vi.

Ordet Tillsammans betyder mycket för oss på inoff. Det står för att vi som jobbar på inoff tillsammans ska arbeta för att ge er bästa service och den bästa upplevelsen ni kan få av vårt företag. Det står också för att vi tillsammans med er vill skapa nya, roliga, intressanta och framgångsrika projekt. För det är just så det måste gå till; det är tillsammans vi skapar projekten. Vi bidrar med service, flexibilitet, kunskap och inte minst produkter som möter, och förhoppningsvis överträffar era krav och förväntningar. Samtidigt bidrar ni med er expertis, kundkännedom, erfarenhet och inte minst kloka och medvetna val av prisvärda produkter till era projekt. I kombination med feedback tillbaka till oss och vår utveckling blir projekten därmed något vi behöver varandra för och något vi skapar tillsammans. Tillsammans skapar vi trivsamma miljöer.

vår vision.

Möbler där det geniala finns i det enkla är det vi brinner för. inoff’s vision är att erbjuda  marknaden möbler som kännetecknas av prisvärdhet, funktion, komfort och stil. För att nå dit krävs insikt, lyhördhet och passion i varje moment. I vår strävan mot att bli en självklar leverantör till Era projekt har vi en tydlig ambition att ständigt utvecklas. Kvalitet och miljö är i fokus. Vi ser fram emot att få dela vår utveckling med Er. Nu och i framtiden.

vår historia.

inoff startade i början av 2000-talet i Bjärnum i Skåne, som har stor historik och tradition av möbeltillverkning. Bolaget ingick från början i en koncern med ett moderbolag som sålde hemmöbler till Skandinaviens möbelfackhandel och genom utvecklingar av hemmöbelanpassade modeller nådde inoffs produkter inledningsvis i huvudsak restauranger, personalmatsalar och caféer. Tanken bakom namnet inoff, är inredning till offentlig miljö och det var precis den inriktning som moderbolaget ville ha med inoff när det startades.

Redan efter ett par år inleddes sen resan mot att verka som ett mer traditionellt inredningsbolag till offentlig miljö, om än med ett modernt nytänkande synsätt. Ett sortiment av produkter inriktade mot konferens, skola och äldreomsorg började så smått utformas men det var inte förrän inoff frikopplades från sitt moderbolag inom hemmöbelbranschen som den stora utvecklingen skedde. Det familjeägda företaget bytte generation och bröderna Kristoffer och Mattias började driva inoff.

Fokus låg tidigt på att fullt anpassa sig till marknadens krav på kvalitet och miljö utan att förlora den prisvärdhet som man hade med sig från hemmöbelbranschen. Ett utökat samarbete med externa formgivare, möbelfaktacertifieringar, förbättrade produktionsprocesser och tätare relationer med kunder är bara några av de områden som inoff fokuserat på sedan inoff började drivas av Kristoffer och Mattias. En passion för att göra det lilla extra, omge sig av duktiga medarbetare och pålitliga partners samt en mix av kortsiktigt driv och långsiktigt fokus har lagt grunden till det inoff ni ser idag, och som kommer fortsätta utvecklas till en ännu bättre partner till er och era inredningsprojekt.

våra formgivare.

Vår strategi är att utveckla produkter som har en god, enkel och tidlös design. Tillsammans med de duktiga formgivare som vi samarbetar med ser vi till att det blir verklighet. Ni finner här de formgivare som för tillfället har designat produkter i vårt sortiment. Vi ser fram emot att utveckla dessa goda relationer med nya utföranden eller modeller samtidigt som vi finner det utvecklande och stimulerande att starta nya spännande samarbeten med såväl erfarna formgivare som nya talanger och vi ser gärna att antalet samarbeten med kvinnliga formgivare blir fler.

ODDA Design Studio

ODDA är en Stockholmsbaserad designstudio grundad av Hanna Wik och Robert Wettebrandt. Duon träffades under deras kanditatutbildning på Beckmans Designhögskola och har sedan utbildningen jobbat ihop. Tillsammans strävar de efter att skapa långsiktiga designlösningar för produkter, möbler och inredningar. De arbetar ständigt för att hitta den perfekta användarupplevelsen i produkter och drivs av att hitta möjligheter i produktionens begränsningar. ODDA skapar hantverksmässigt smarta och vackra designlösningar för både offentliga och privata rum.

Josefine Alpen 

Josefine tog sin examen i möbeldesign på Carl Malmsten – furniture studies, Linköpings universitet 2012 och är verksam i Stockholm. Hon har alltid haft en fascination för det textila och hittar oftast sin inspiration i gamla hantverks- och tillverkningstekniker. Hennes värderingar om en ärlighet mot materialet, att inte låtsas att det är något det inte är eller kan göra något det inte kan, reflekteras i hennes arbete. Hon strävar i sin formgivning också efter en enkelhet med en nypa lekfullhet.

Ola Giertz

Ola Giertz är utbildad möbeldesigner och examinerades vid Carl Malmsten Furniture Studies 2010. Han öppnade därefter upp sin studio i södra Helsingborg och idag så ligger huvudfokus på möbel- och produktdesign. Hans verk har kunnat beskådas på en rad olika platser världen över, alltifrån Paris designscen till Nordiska Museet i Stockholm. Lekfullhet och experimentlusta genomsyrar hans arbete med producenter som värderar design som ett konkurrensmedel för framgång.

Tom Stepp

Tom Stepp bor och arbetar i Helsingör, Danmark och är utbildad byggtekniker, byggnadskonstruktör och arkitekt från Kunstakademiet i Köpenhamn. Sedan 1979 och har han drivit egen verksamhet med utveckling av nya produkter som t ex möbler för offentlig miljö, belysningsarmaturer, armbandsur och betongprodukter. Tom arbetar även med butiksinredning, utställningsdesign och bostadsmarknaden.

ADDI

ADDI grundades 2008 med målet att skapa kreativa objekt som berättar en historia.
Studion är multidisciplinär och alla projekt är ett resultat av en konstant nyfikenhet och lekfullhet. ADDI har rönt uppmärksamhet världen över och belönats med en rad internationella designpriser.

Daniel Enoksson

2008 utexaminerades Daniel från Beckmans designhögskola. Kort därefter grundade han Daniel Enoksson Studio med kontor i Stockholm. Daniel har alltid haft en stark tilltro till samarbetet mellan uppdragsgivaren och designstudion, med ett huvudsyfte att skapa ett mervärde för både brukaren och beställaren. Han arbetar alltid med en kreativ approach i alla sina projekt med avsikt att skapa ett varaktigt och tidlöst resultat i en föränderlig marknad.

Anton Björsing

Anton Björsing är utbildad inom möbelhantverk och design på Stenebyskolan och Carl Malmsten Furniture studies i Stockholm där han tog examen 2012. Alla projekt är olika och inspirationen kan komma ur det mesta, beroende på situation och projekt kan det vara väldigt varierande. Det kan vara allt från en upplevelse, komplicerad tillverkningsprocess eller ett behov. Att vara tillräckligt nyfiken och uppmärksam på saker och ting i vardagen tycker Anton ofta är inspirerande i sig.

Lars Hofsjö

Lars Hofsjö är utbildad på Nyckelviksskolan och har en master i industridesign från Konstfack. 2001 grundade Lars möbelföretaget Rumbler i Stockholm med syfte att skapa vackra och multifunktionella möbler för dagens flexibla livsstil. Lars utvecklar innovativa och okonventionella lösningar för tidlösa möbler som håller länge, för både offentlig såväl som privat miljö. Med sin bakgrund i både industriell formgivning och möbeldesign skapar han föremål med en extra dimension som ofta ger inredningen nya möjligheter.