Konsten att välja rätt barstol

Barstolar är en snygg inredningsdetalj, tar lite plats och är en möbel som kan användas i en mängd olika miljöer. Ja, det finns många fördelar med barstolar. Men att välja rätt modell till ert ändamål kan vara allt annat än lätt. Vi har därför sammanställt några praktiska tips för hur ni hittar barstolen som matchar era krav och önskningar.

Användningsområde.

Vilka egenskaper barstolen ska ha beror helt på vad stolen är avsedd till och i vilken miljö den ska stå i. Är stolen främst avsedd som en inredningsdetalj kan man välja fritt efter design och smak. För längre sittningar kan det vara bra att välja en barstol med ryggstöd, då säkerställs hög komfort även under en längre sittning. En pall lämpar sig bättre i till exempel baren eller lunchrummet där det inte är tänkt att man ska sitta flera timmar. En pall är även att föredra i lokaler med begränsat utrymme, det ger ett luftigare intryck än om man väljer en modell med ryggstöd.

Sitthöjd. 
Det finns olika sitthöjder på barstolar och det kan vara svårt att veta vilken höjd man ska välja. Vi på inoff rekommendera att det ska vara c:a 25cm mellan stolens sitthöjd och bordsskivans/bardiskens underkant.

Utförande.

Olika utförande skapar olika intryck. En stol med tygklädd sits ger till exempel en ombonad känsla medan en läderklädd stol ger ett mer genuint intryck. Ett billigare alternativ till läder är konstläder där renhållningsegenskaperna i regel är överlägsna och lämpar sig i utsatta miljöer.

 

Cab.
Barpallen med stor flexibilitet.

Cab är en flexibel och uttrycksfull barpall med ett formspråk som kombinerar det mjuka och runda med rakhet och kanti het. Pallen finns i två höjder och genom de stora möjligheterna till olika utföranden, färger och trä eller tyg på sitsen är Cab en barpall med stor flexibilitet. Cab står för en medveten enkelhet med stor förmåga att anpassas utifrån rummet.

Läs mer om Cab karmstol här.

 

Gaia.
Den klassiska trästolen med hög komfort.
 

Gaia är en barstol i svart, vit eller kunbetsad bok och finns med både träsits och klädd sits. Gaia levereras med fotplåt som extra skydd mot slitage från skor och finns i två olika sitthöjder. Gaia är en barstol som lämpar sig väl för barer, restauranger och caféer.

Läs mer om Gaia här.

 

knuff.
Knuff-serien kan likställas med variationsrike-dom.
 

Knuff är en barstol med sittskal i formpressat trä på ett underrede i kromade eller lackade medar som standard. Sittskalet kan erhållas i svart-, vit eller kundbetsad bok, med klädd sits eller helklädd. Glidtass är standard. Knuff passar bra till bl.a. restauranger, lounger och barer.

Läs mer om Knuff här.