5 tips – Så optimerar ni konferensrummet!

Konferensrummet är ett kreativt rum där idéer ska växa fram och viktiga beslut ska fattas. Miljön för ett lyckat möte spelar större roll än vi tror. Vi har därför sammanställt 5 tips på hur du kan optimera konferensrummet och ge bästa förutsättningar för ett lyckat möte.

1) Behovsanalys
Till att börja med gäller det att göra klart vilken funktion rummet ska fylla. Om man redan från start har en klar bild över vad som behövs blir det rätt från början. Genom att svara på frågorna nedan har ni kommit en bra bit på vägen. Tänk på att distansmöten blir mer och mer populära, så glöm inte att anpassa rummet både för fysiska men även digitala möten.

– Vad ska rummet användas till?
– Vilken typ av möblering behövs?
– Hur många sittplatser krävs?
– Vilket intryck vill ni ge?
– Vilken utrustning behövs?

2) Möblering och utrustning
Möten kan ofta dra ut på tiden vilken resulterar i många timmars sittande. Då är det viktigt med bekväma stolar. Ibland behöver man diskutera i mindre grupper och då underlättar det med möbler som är lätta att förflytta, tillexempel stolar på hjul. Ett alternativ vid mindre och kortare diskussionsgrupper är att ha en stapel av stolar eller pallar tillgängliga i rummet. För ett mer stilrent intryck och för att ta bort risken att snubbla över kablar som sträcker sig genom rummet kan man integrera tekniken i konferensbord i form av eluttag.

3) Textiler
Något många missar när de inreder konferensrummet är vikten av att uppnå bra akustik. Textiler ger inte bara ett mer ombonat intryck, det hjälper även till att dämpa ljudnivån. Mattor och ljudabsorbent är både snygga inredningsdetaljer men även praktiska när man vill dämpa akustiken. Det är även bra med gardiner som minskar ljusinsläpp vid användning av tillexempel projektor.

4) Färgsättning
Man bör tänka till ordentligt innan man väljer färger till konferensrummet. Det är viktigt med en harmonisk bas, väggar och golv får gärna vara neutrala. Men man ska heller inte vara rädd för att använda färger i inredningen, det tillför energi i rummet. Olika färger påverkar oss människor på olika sätt. En skarp röd färg gör oss mer aktiva men kan även öka stressnivån i kroppen. Grönt upplevs som lugn och harmonisk och studier visar att blått förbättrar vår koncentration. Inoff samarbetar med alla ledande tygleverantörer och hjälper er gärna att hitta möbler i olika tyger och färgkombinationer.

5) Låt dig inspireras
Glöm inte att ta lärdom och tips från andra konferensrum som ni stöter på. Klicka gärna på Miljöbilder här på vår hemsida för fler bilder att inspireras av.